Home Wie zijn wij?    Disc golf    Vereniging    Kalender    Discs    Clinics    Filmpjes    Courses

Wat is Disc golf?

Disc Golf is de frisbee variant van het (bal)golf. De speler moet een bepaald traject in zo min mogelijk worpen afleggen.
Het doel is de Pole Hole (basket), een stalen mand met kettingen erboven, die het doel hebben om de frisbee in zijn vlucht te stoppen waarna hij in de mand moet vallen.
Deze Pole Hole is te vergelijken met het gat in de grond bij het gewone (bal)golf. Disc Golf is een uitdagende en toegankelijke sport door de combinatie van inzicht en concentratie.

In Amerika en in Europa zijn er diversen banen en wordt er competitie gespeeld, zelfs in Nederland is er een winter tour. Disc Golf wordt vaak gespeeld in parken, waar hindernissen zoals bomen en waterpartijen omzeild moeten worden.
Er zijn verschillende schijven voor verschillende situaties, net zoals er bij het gewone (bal)golf er verschillende clubs zijn. Zo kennen we de Putter, de mid Range en de driver.
De genoemde fribees zijn in verschillende modellen en gewichten leverbaar.

Door verschillende manieren van werpen krijg je een andere “vlucht” en dus kun je met dezelfde disc meerdere soorten vluchten maken.
Voorbeelden zijn een backhand, sidearm en tomahawk. Door de frisbee schuin te houden kun je hyzer en anhyzer gooien, dit betekent dat je een hoek om kan bijvoorbeeld als je om struiken en bomen heen wilt gooien.

Zie ook de geschiedenis van de frisbee sport.